Bygg troverdighet med brukergenerert innhold

Når du skal kjøpe et produkt som du må investere en betydelig sum penger i er det naturlig at du på forhånd vil forsikre deg om at produktet er riktig for deg, i hvert fall så godt det lar seg gjøre. Hvordan ville du gått frem? Ville du gått direkte til produktets hjemmeside eller ville lest anmeldelser fra andre forbrukere?

En undersøkelse utført av Olapic, der 1000 amerikanere mellom 16 og 65 år ble intervjuet, utforsket forskjellene på hvordan millennials og baby boomers forholder seg til innhold fra bedrifter. Undersøkelsen viste at den yngste gruppen, millennials, foretrakk innhold fra bedrifter som inkluderte eller fokuserte på mennesker, mens baby boomers var mer opptatt av at innholdet fra bedriftene fokuserte på produktet eller tjenesten som skulle selges. Undersøkelsen viste også at 76% av deltagerne som ble intervjuet anså brukergenerert innhold som mer troverdig enn innhold som kom fra bedrifter.

Brukergenerert innhold er bilder, tekster eller videoer der forbrukere forteller om produkter basert på sin egen erfaring. Men hvorfor oppfattes dette innholdet som mer troverdig enn reklame og annet innhold fra bedrifter?

Det er ingen tvil om at dagens forbrukere er eksperter på å gjenkjenne kommunikasjon fra merker og bedrifter. Når vi har skjønt at det er en bedrift som snakker til oss vet vi også at motivasjonen til bedriften er å selge produktet eller tjenesten sin. På grunn av dette mister ordene til bedriften fort troverdighet, uansett hvor sanne påstanden deres viser seg å være. Anbefalinger fra forbrukere derimot oppfattes sannsynligvis som mer troverdige fordi motivasjonen deres ikke er å øke salget for bedriften, men heller å dele en erfaringen med andre forbrukere, enten den er positiv eller negativ.

Så hvorfor bør bedrifter ta brukergenerert innhold på alvor? For det første er innholdet som snakker positivt om produkter eller tjenester praktisk talt gratis markedsføring for bedrifter. Til og med innhold som med en negativt vinkling kan være verdifullt, fordi bedriften får tilbakemeldinger rett fra forbrukerne.

Et godt eksempel på en bedrift som har innsett verdien av brukergenerert innhold er GoPro, som med konkurransen GoPro Awards oppfordrer kundene sine til å lage og dele innhold for sjansen til å vinne premier og motta anerkjennelse fra bedriften og andre innholdsprodusenter.

Min oppfordring til bedrifter er å ikke avskrive brukergenerert innhold i 2018. Tenk heller på hvordan det kan brukes til bedriftens fordel og se på det som en gyllen anledning til å bygge nye og bedre kunderelasjoner.

 

 

 

6 thoughts on “Bygg troverdighet med brukergenerert innhold”

 1. Bra tekst og bra vinkling.
  Det er litt vanskelig å lese hvit skrift på sort bakgrunn, sjekk litt her …
  Eller skriver du godt , det er fint at du lenker til aktuelle kilder og du tar opp en problemstilling som er interessant og viktig.
  Bra start!
  hilsen fra Arne

 2. Gratulerer med blogg!
  Innlegget ditt er helt i tråd med trendene. Der vi tidligere drev med storytelling, må vi nå ta hensyn til storydoing.

  Merkevarer gir sitt publikum rom for å skape egne opplevelser, sin egen “story” med deres produkter og tjenester.
  Folk ønsker å kommunisere med hverandre direkte gjennom film og bilder, med råmateriale. Og det er også slik de i økende grad vil kommunisere med merkevarer.

  Så kanskje vi skal glemme prangende reklametavler, påtrengende direktemarkedsføring og repeterende tv-reklamer. Tenk i stedet nettbaserte meldingsplattformer der kringkastingsmeldinger er erstattet av chat.

  Med et skifte fra storytelling til storydoing vil vi oftere og oftere vise hva merkene gjør, og ikke hva de ønsker å fortelle.

  Jeg tror at vi gjør klokt i å sette mennesket i sentrum for våre kommunikasjonsaktiviteter.

  Se hva Airbus gjorde. Ikke godt fulgt opp, men likevel;
  https://www.iflya380.com/?origin=OSL

  Gleder meg til å følge deg videre! TOMMELEN OPP!

 3. God artikkel, dette stemmer godt med vår erfaring, men som ingen har satt ord på for oss før. Dette er slik vi vil forme vår markedsføring fremover. Spørsmålene er; hvordan gjør vi det effektivt (kost/nytte), hvem kan hjelpe oss? hvilke kanaler og sosiale media skal vi satse på? hvordan aktiverer vi våre kunder?
  Christen With
  With Marine AS
  North Sails Norway

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *